Fogyasztási cikkek

Élelmiszerrel érintkező anyagok (FCM)

Élelmiszerrel érintkező anyagok (FCM)

A J.S. Hamilton vizsgálólaboratóriumok átfogó szolgáltatásokat, útmutatást és akkreditált laborvizsgálatokat nyújtanak ismerve az európai jogszabályozási környezetet összhangban az Európai Parlament és a Tanács 1935/04/EK Rendeletével (2004. október 27.) az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokról és tárgyakról.

 

Legnépszerűbb anyagvizsgálataink:

 

Műanyagok anyagvizsgálata

  • mikrobiológiai tisztaságvizsgálat
  • érzékszervi értékelés
  • összkioldódás vizsgálat (OML)
  • specifikus kioldódás vizsgálat (SML)
  • nehéz fémek meghatározása
  • határétékhez kötött összetevők, mint ftalátok, biszfenol A és ásványi olajok vizsgálata
  • záróképességi tesztek (CO2, O2, N2 és vízgőz áteresztő képesség)

 

Papírok- és kartonok anyagvizsgálata

  • mikrobiológiai tisztaságvizsgálat
  • érzékszervi értékelés
  • összkioldódás vizsgálat (OML)
  • nehéz fémek meghatározása
  • határétékhez kötött összetevők, mint ásványi olajok vizsgálata
  • vizsgálatok a Német Szövetségi Kockázatbecslő Intézet XXXVI ajánlásaiban megállapítottakkal összhangban
  • vizsgálatok az “Industry Guideline for the Compliance of Paper & Board Materials and Articles for Food Contact, Issue 2 September 2012”-vel összhangban

 

Fémek- és ötvözetek anyagvizsgálata

  • mikrobiológiai tisztaságvizsgálat
  • érzékszervi értékelés
  • vizsgálatok az Európai Gyógyszerminőségi Igazgatóság (EDQM) / Élelmiszeripari és Gyógyszeripari Termékek Csomagolóanyagának Szakértői Bizottsága (P-SC-EMB) által kiadott “Metals and alloys used in food contact materials and articles A practical guide for manufacturers and regulators 1st Edition, 2013” ajánlásokkal összhangban

 

Gumik- és szilikonok anyagvizsgálata

  • mikrobiológiai tisztaságvizsgálat
  • érzékszervi értékelés
  • összkioldódás vizsgálat (OML)
  • nehéz fémek meghatározása

 

Üvegek- és kerámiák anyagvizsgálata

  • mikrobiológiai tisztaságvizsgálat
  • kadmium és ólom kioldódás vizsgálat