Élelmiszervizsgálatok

Érzékszervi vizsgálatok

Egyedi helyet foglalnak el az élelmiszeripari kutatásokban az érzékszervi vizsgálatok. Természetükből fakadóan olyat információkat szolgáltatnak számunkra, melyeket más mérési módszerekkel nem lehet megszerezni. Annak igénye, hogy megszerezzük és megfelelően felhasználjuk ezen információkat a termékek gyártásánál, felügyelete alatt és optimalizálásakor egyre nagyobb érdeklődést eredményezett az érzékszervi vizsgálatokat illetően. Ez hozzájárult a kutatóvizsgálatok ezen vállfajának fejlődéséhez, továbbá megalapozta helyét az általános laboratóriumi kutatómunkák területén. Ahhoz, hogy az érzékszervi vizsgálatok hiteles és hasznos információt adjanak számunkra elengedhetetlen a tapasztalt szakértők munkája. A J.S. Hamilton Lengyel laboratórium évek óta vezető szerepet tölt be az érzékszervi vizsgálatok terén, standard és felügyelt körülményeket fenntartva. Ennek köszönhetően lehet párosítani a modern labortechnikát a kötelező standardok betartásával. Egy jól képzett és folyamatos felügyelet alatt álló szakértői csapat végzi a vizsgálatokat standard, valamint sajátos kutatási módszereket alkalmazva. Az alapvető érzékszervi vizsgálatok mellett a laboratórium új módszertani eszközöket alkalmaz, hogy tovább növelje a kinyerhető információk hasznosságát és teljességét, annak érdekében, hogy a későbbiekben megfelelő technológiai és üzleti döntéseket lehessen meghozni.