Élelmiszeripari részleg

Élelmiszer mikrobiológiai technikai és jogi támogatása

Létezik fejlődő baktérium? Az „Újdelhi szuperbogár”, melyre még nincs ellenszer, a WHO által az egyik legveszélyesebb baktérium fajként van kikiáltva, mely túlélésre, környezethez való alkalmazkodásra képes, kémiai fegyverként is alkalmas. Azért, hogy meggátoljuk a patogéneket, nem csak az adaptív tulajdonságaikat kell ismernünk, hanem magasszínvonalú higiéniás standardokat kell megkövetelni a húsüzemtől kezdve egészen a fogyasztóig. A legjobban szennyezett élelmiszerek nem okoznak élelmiszer mérgezést. Ezenfelül, a különböző környezeti ingerek hatására a baktériumok képesek aktiválni néhány fertőzőképes vírus véget, melyeknek köszönhetően a baktériumok fejlődőképessége még jobban felgyorsul, ami azt jelenti, hogy új patogéneket képesek növeszteni, melyek kedvezőtlen körülmények között is életben tudnak maradni.

 

Szakértőink megfelelő mikrobiológiai háttérrel és valós tudományos ismeretekkel rendelkeznek, melyekkel a gyártók munkáját tudják segíteni a technológiai folyamatoknál felbukkanó mikroorganizmusok megelőzésében.