Élelmiszervizsgálatok

Címketerv ellenőrzés

Az élelmiszerek helyes címkézése létfontosságú eleme a termékkel kapcsolatos kommunikációnak és a fogyasztók tájékoztatásának. Az élelmiszertörvény általános szabálya a fogyasztó tájékoztatásának biztosítása oly módon, hogy tudatos döntést tudjon hozni az élelmiszer kiválasztásakor ellentétben azokkal a gyakorlatokkal, amelyek félrevezetik és félreinformálják a vásárlót. Az élelmiszerek címkézésével kapcsolatos általános követelményeket az Európai Parlament és a Tanács 1169/2011/ EU Rendelete szabványosítja a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról. A címkézésre vonatkozóan az alapvető követelmény, hogy őszinte, tiszta és könnyen érthető információkat biztosítson a vásárlók számára.

 

A J.S. Hamilton Hungaria Kft. alvállalkozó partner bevonásával vállalja címketervek ellenőrzést  és véleményezését.