Élelmiszeripari részleg

Címkeellenőrzés

Az élelmiszerek helyes címkézése létfontosságú eleme a termékkel kapcsolatos kommunikációnak és a fogyasztók tájékoztatásának. Az élelmiszertörvény általános szabálya a fogyasztó tájékoztatásának biztosítása oly módon, hogy tudatos döntést tudjon hozni az élelmiszer kiválasztásakor ellentétben azokkal a gyakorlatokkal, amelyek félrevezetik és félreinformálják a vásárlót. Az élelmiszerek címkézésével kapcsolatos általános követelményeket az Európai Parlament és a Tanács 1169/2011/ EU Rendelete szabványosítja a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról. A címkézésre vonatkozóan az alapvető követelmény, hogy őszinte, tiszta és könnyen érthető információkat biztosítson a vásárlók számára.

 

Bármilyen megtévesztő gyakorlat tilos, különösen azok, amelyek megtéveszthetik a vásárlókat az alábbiakban:

  • tulajdonságok
  • összetevők
  • mennyiségek
  • eltarthatóság
  • származási hely vagy ország
  • előállítási mód
  • tulajdonított tulajdonságok, melyekkel a termék nem rendelkezik
  • a termék néhány speciális tulajdonságára való utalás, holott minden hasonló élelmiszer ugyanolyan tulajdonsággal rendelkezik

 

A J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o. tanácsadási szolgáltatásokat kínál az élelmiszeripari termékek címkéinek ellenőrzésében.