Élelmiszervizsgálatok

Analitikai vizsgálatok

A J.S. Hamilton név az élelmiszer analitikában nem csak a minőségügyi kérdések professzionális megközelítését jelenti, hanem a pártatlanságot és függetlenséget, melyet megfelelő akkreditációk támasztanak alá – ISO/IEC 17025, FOSFA és GAFTA tagság. Az élelmiszerek széles körének vizsgálatát kínáljuk az európai és nemzetközi előírásoknak megfelelően. Szolgáltatásunk az élelmiszer-alapanyagok, késztermékek és takarmányok biztonságát és minőségét biztosító minőségi folyamat része.

 

 

 

Akkreditáció

 

A vállalatunk megbízhatóságát és teljes függetlenségét a nemzetközi szabványoknak és követelményeknek megfelelően az illetékes akkreditációs szervek igazolták. A J.S. Hamilton laboratóriumai ISO/IEC 17025 akkreditációval rendelkeznek, és az illetékes akkreditáló testületek évente auditálják őket.

 

Tápérték táblázat, vitaminok, ásványi anyagok vizsgálata

 

TÁPÉRTÉK vizsgálat:
▪ energiaérték
▪ zsír
▪ telített zsírsavak
▪ szénhidrát
▪ cukrok
▪ fehérje
▪ só
▪ Élelmi rostok, víz és hamu
A szénhidráttartalom kiszámításához az élelmi rost, a víz és a hamu értékét is meg kell adni. A kötelező tápértéktáblázat kiegészíthető a következők feltüntetésével: egyszeresen telítetlen zsírsavak, többszörösen telítetlen zsírsavak, poliolok, keményítő, rost, vitaminok, ásványi anyagok.
A szénhidráttartalom és az energiaérték a fenti elemzési eredményekből kerül kiszámításra.
VITAMINOK – mind a zsírban (A, D, E, K), mind a vízben oldódó (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, C) vitaminok vizsgálata
MAKROELEMEK-MIKROELEMEK – mikroelemek, mint például a Cu, Mn, Zn, Fe, Mo, Ni, I, F, Cr, Se és makroelemek, mint például a K, Ca, Mg, Na, P, S és Cl vizsgálata. Az elemzés hatóköre a következőktől függ a termék összetételétől.